Wat moet je weten over geboortestenen?

Geplaatst op 06-12-2022

Categorie: Kunst en cultuur

Geboortestenen zijn edelstenen die traditioneel worden geassocieerd met bepaalde maanden van het jaar en die als symbolen van geluk en wens voor een gelukkig leven worden gebruikt. Deze stenen zijn al eeuwenlang populair en worden vaak gebruikt in sieraden, zoals ringen en armbanden.

Er zijn twaalf geboortestenen, één voor elke maand van het jaar. De stenen zijn onder andere diamanten, robijnen, saffieren en smaragden. Elke steen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en betekenissen, die van oudsher worden geassocieerd met de maand waarin ze worden gedragen.

De geboortesteen voor januari is de graniet, die staat voor kracht en vastberadenheid. De steen voor februari is de amethist, die bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en wordt gezien als een symbool van liefde en vriendschap.

De geboortesteen voor maart is de aquamarijn, die wordt gezien als een symbool van jeugd en schoonheid. De steen voor april is de diamant, die bekend staat om zijn schittering en wordt gezien als een symbool van pure liefde en onverwoestbaarheid.

De geboortesteen voor mei is de smaragd, die bekend staat om zijn prachtige groene kleur en wordt gezien als een symbool van hoop en vreugde. De steen voor juni is de parel, die staat voor reinheid en kuisheid en wordt gezien als een symbool van vrouwelijkheid en gratie.

De geboortesteen voor juli is de robijn, die staat voor liefde en passie en wordt gezien als een symbool van kracht en vriendschap. De steen voor augustus is de peridoot, die bekend staat om zijn heldere, lichtgele kleur en wordt gezien als een symbool van vreugde en blijdschap.

De geboortesteen voor september is de saffier, die staat voor wijsheid en intelligentie en wordt gezien als een symbool van geluk en welzijn. De steen voor oktober is de opaal, die staat voor liefde en geluk en wordt gezien als een symbool van verrassing en verwondering.